Haasrode krijgt geen eigen treinstation: "Te duur en te weinig potentiële reizigers"

De NMBS gaat geen nieuw treinstation bouwen aan de rand van het researchpark in Haasrode op de lijn Leuven-Tienen. Uit onderzoek blijkt dat er te weinig potentiële reizigers zijn en dat de investering momenteel te groot is. De bouw van het station zou zo’n 10 miljoen euro kosten.

De NMBS gaat de resultaten van de studie in detail toelichten aan de stad Leuven en de betrokken partijen zoals VOKA en de UCLL. Die zijn al langer vragende partij voor een nieuw treinstation om de files naar het researchpark en de campus te verlichten. 

Als we het regionaal bekijken, kan het station een groter potentieel hebben

Leuvens schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen)

Leuvens schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) hoopt de NMBS nog op andere gedachten te brengen. “We bekijken het op regionaal niveau. Een station kan een plek zijn waar mensen afstappen en op andere vervoersmiddelen stappen zoals de bus of de deelfiets. Dan heeft zo een station een groter potentieel. We hebben nog plannen rond de Brabanthal en gaan in gesprek met de NMBS in de hoop hen te overtuigen.”

Meest gelezen