Radio 2

Jaagpad langs de Dender wordt een pak breder om conflicten tussen fietsers en voetgangers te vermijden

De waterbeheerder gaat het jaagpad langs de Dender fors verbreden. Er komt een meter extra bij in Aalst, Lebbeke, Denderleeuw en Geraardsbergen. Dat gebeurt om conflicten tussen fietsers en voetgangers te vermijden. Het is nog niet voor meteen, want de eerste werken starten pas binnen 2 jaar.

Het jaagpad langs de Dender is een drukke fiets- en wandelstrook die loopt langs Aalst, Lebbeke, Denderleeuw en Geraardsbergen. Momenteel is dat jaagpad twee meter breed en vanaf 2023 zullen de werken starten om het jaagpad een meter breder te maken. Op zomerse dagen kan het zo druk worden, dat er vaak meldingen zijn van agressie. De verbreding van het jaagpad zou dat in de toekomst moeten verhelpen.

Burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt (Open VLD) "Ik ben frequent gebruiker van het jaagpad en ik stel regelmatig vast dat het samengaan tussen fietsers en voetgangers niet rimpelloos verloopt. Integendeel, er zijn vormen van agressie wanneer de ene de andere geen voorrang geeft. Al eerder heb ik aangespoord op meer politiecontrole, omdat het echt vaak uit de hand loopt. Ik ben zeer blij dat er nu geld is vrijgemaakt om het probleem aan te pakken."

Vol vertrouwen in de ingenieurs

Zo'n jaagpad langs een rivier met een meter verbreden, is niet zo simpel, maar burgemeester De Padt zit vol vertrouwen. "Er zullen plannen opgemaakt worden omdat we ook door argrarisch gebied zullen moeten gaan. Voor die plannen is een jaar uitgerekend. Er zal wat werk in kruipen, maar ik denk dat de Vlaamse Waterweg daar samen met de ingenieurs zeker toe in staat is. Daar maak ik mij geen zorgen over. Ik heb er goede hoop op dat het nieuwe jaagpad ingewandeld kan worden in 2024 of 2025."

Meest gelezen