Limburg goed vertegenwoordigd op Wereldtentoonstelling in Dubai die vandaag opent

Vandaag start de Wereldtentoonstelling in Dubai en die heeft zeker en vast een Limburgs tintje. Want het Hasseltse designbureau Creneau, met vestigingen in Dubai, New York en Jakarta, heeft er hard gewerkt aan het Belgische paviljoen. 

"Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het Belgische paviljoen", vertelt Bart Panini van Creneau International. "We zijn er twee jaar geleden al mee begonnen omdat de wereldtentoonstelling normaal gezien vorig jaar moest plaatsvinden maar door corona is dat met een jaar uitgesteld."

We hebben gezorgd voor een Belgisch biercafé, dat mocht niet ontbreken in het Belgische paviljoen

Bart Panini, Creneau International

"Het Belgische paviljoen is heel mooi geworden vinden we zelf", vertelt Panini.  "Er zijn in het totaal 200 deelnemende landen en er zijn echt fantastische constructies te zien. In ons paviljoen zijn uiteraard alle Belgische provincies vertegenwoordigd. Zelf hebben we voor een Belgisch biercafé gezorgd, er is een wafel- en frietkraam voor voorbijgangers en op het dak is er een heel mooi evenemententerras."

(lees verder onder de foto)

"We zijn al vijftien jaar actief in Dubai", gaat Panini verder. "En we hebben ook een twintigtal restaurants in het Midden-Oosten. Het is daarom dat we met de overheid een overeenkomst hebben kunnen afsluiten om het Belgische paviljoen uit te baten. Ze zochten natuurlijk een partner die ervaring had in het Midden-Oosten. "

Limburgs horecapersoneel aan de slag in Dubai

"Voor de uitbating van het paviljoen zijn ongeveer 60 mensen nodig", gaat Panini verder. "Veertig mensen hebben we ter plaatse gevonden maar 20 mensen komen vanuit Europa en zelfs uit Limburg. En we hebben ook andere Limburgse bedrijven proberen mee te nemen naar Dubai. Zo is het dakterras bijvoorbeeld helemaal ingericht met tuinmeubilair van Tribu", besluit Panini. "Limburg is dus zeker goed vertegenwoordigd."

De Wereldtentoonstelling in Dubai is nog te bezoeken tot 31 maart 2022. 

Meest gelezen