Het justitiepaleis in Antwerpen
Jonas Roosens

Man (35) uit Hemiksem veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op liefdesrivaal (38)

Een dertiger uit Hemiksem is door het Hof van Assisen in Antwerpen veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op een andere man. De man had zijn liefdesrivaal verschillende keren in de hals gestoken, het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. 

Op 16 juli 2018 was er een hoogoplopende ruzie ontstaan tussen beide mannen in de woning van een vrouw aan de Boomsestraat in Niel. Beide mannen hadden een oogje op de vrouw, die de ex-vriendin was van de dader. Tijdens de ruzie kreeg het slachtoffer verschillende messteken in de hals, hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

De man van 35 uit Hemiksem werd in het verleden al meerdere keren veroordeeld voor geweld- en drugsdelicten en volgens de gerechtspsychiater was er een grote kans dat hij zou hervallen. Het Hof van Assisen in Antwerpen veroordeelde de man tot 20 jaar cel voor moord, 6 jaar minder dan het openbaar ministerie had gevorderd. De jury hield rekening met verzachtende omstandigheden. Zo had de man geen warm nest gehad in zijn jeugd en had hij oprechte spijt van wat hij had gedaan. 

Meest gelezen