Eigenares kledingzaak Chou-Fleur plaatst "freedom trash can" om mondmaskers ritueel in te dumpen

Klanten van tweedehandskleding winkel Chou-Fleur kunnen vandaag hun mondmasker dumpen in de “freedom trash can”. Eigenares Tien kondigde op sociale media aan dat iedereen die dat wilde, zijn of haar mondmasker ritueel mocht komen verbranden. Maar de maskers opstoken gebeurde niet: “Ik wil graag duurzaam blijven, maar wilde hier toch een momentje van maken. Heerlijk om klanten terug te zien lachen!"

Tien van Chou-Fleur haalde vandaag opgelucht adem. Opgelucht en vrij, zonder lapje stof voor haar neus en mond. De eigenares van een tweedehands- en vintagekledingwinkel voor kinderen en dames was in haar nopjes door de afschaffing van de mondmaskerplicht tijdens het winkelen. “Om dat te vieren bedacht ik een ludieke actie“, vertelt ze. 

“Het was aanvankelijk mijn idee om een vuurkorf te zetten en daarin mondmaskers op te stoken. Al maakte ik al snel de bedenking dat dat niet echt strookt met onze duurzame identiteit. In de meeste mondmaskers zit natuurlijk plastic. En ik wil de buren ook geen geurhinder bezorgen. Ik hield het dus bij een freedom trash can: een vuilnisbak om je mondmasker ritueel in te dumpen. Het is eerder grappig bedoeld dan serieus. Klanten die zich er bevrijd door voelen, kunnen hier hun ding doen.”

“Mensen reageren positief”, gaat Tien verder. “Voormiddag klonk iedereen erg opgelucht. Zelf vind ik het ook fijn om mijn klanten terug volledig te kunnen zien. Sommigen komen hier al een jaar, zonder dat ik hen zou kunnen herkennen. Het zal ook een stuk praktischer worden. Kleding passen met een mondmasker is letterlijk geen gezicht. Wat ik straks met de mondmaskers in de freedom trash can ga doen? Misschien gooi ik ze thuis toch in de stoof. Nee, grapje. Ik werp ze netjes in de vuilnisbak.” 

Meest gelezen