©marlieswessels.nl No publication without permission.

Parenclubs weer open zonder mondmasker: "Iedereen staat op springen, dit weekend zijn we volgeboekt"

Parenclubs mogen vanavond weer open zonder mondmasker. Heel wat uitbaters hebben bewust tot nu gewacht om opnieuw de deuren te openen, omdat een bezoek met mondmasker volgens hen niet haalbaar was. "Iedereen staat op springen, dit weekend zijn we al helemaal volgeboekt", vertelt Gisela Vermeerschen van The Climax in Balen op Radio 2 Antwerpen.

The Climax in Balen opent vanavond op volledige capaciteit zijn deuren, na anderhalf jaar gesloten te zijn. Mensen zullen weer zonder mondmasker binnen mogen. Wel moeten bezoekers een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. "Om de luchtkwaliteit te garanderen hebben we ook ventilatietoestellen geplaatst. Er is voor verluchting gezorgd aan de nooddeuren. En zowel boven als beneden zijn er CO₂-meters. Ik hoop dat we zo iedereen een veilig gevoel kunnen geven", vertelt  Gisela Vermeerschen van The Climax in Balen. 

"Vanaf het moment dat we onze heropening online hadden aangekondigd, stroomden de reservaties binnen", vertelt Gisela Vermeerschen. "Dit weekend zijn we al volledig volzet. Elke avond worden zo'n 200 mensen verwacht. Iedereen staat op springen. Helaas moet ik veel mensen die nu nog bellen, teleurstellen."

Om half elf gaan de pakjes uit, het gaat daar warm worden
Sandra (schuilnaam)

Ook de Antwerpse Sandra, die al acht jaar verschillende parenclubs bezoekt, kijkt uit naar vanavond. "Een parenclub bezoeken met mondmasker, dat strookt niet. Dan zit je op een stoel en je mag niet dansen. Dan is alle fun ervan af. Dan kan je even goed op café gaan. Naar een parenclub ga je om contacten te leggen, om plezier te maken", vertelt Sandra (schuilnaam) in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Luister hier naar het interview met Sandra:

"Vanavond ga ik naar The Climax in Balen. Dat gaat daar een geweldig feest worden. Ik ga heel wat vrienden terugzien. Er is ook een dresscode vanavond: Black&Gold. En om half elf is het lingerietijd. Dan gaan de pakjes uit, maar dat zullen de temperaturen wel toelaten. Het gaat daar warm worden", zegt Sandra nog.

Ook bij de vorige heropening vorig jaar in augustus waren de parenclubs direct volboekt. Gino Seynhaeve, uitbater van Acanthus, de grootste parenclub in de Benelux, besliste toen zelfs om opnieuw de deuren te sluiten. "We waren een beetje slachtoffer van ons eigen succes."

Videospeler inladen...

Meest gelezen