Politie Leuven

Politie Leuven zet extra patrouilles in voor feestende studenten: “De nacht is vrij rustig verlopen”

De politie van Leuven heeft gisterenavond zes extra patrouilles ingezet. Donderdagavond is traditioneel de drukste uitgaansavond bij de studenten in Leuven. Maar die verliep al bij al rustig.

“We waren afgelopen nacht met zes extra ploegen op het terrein. Specifiek gericht op het uitgaanscentrum”, zegt Mathieu Caudron van de Leuvense politie. Donderdagavond staat bij de Leuvense studenten gekend als dé avond om uit te gaan. En vanaf 12 uur mocht er officieel weer gedanst worden op café.

De studenten zijn terug en ze genieten van het uitgaansleven

Mathieu Caudron van de Leuvense politie

“We hebben kunnen vaststellen dat de studenten terug in de stad zijn en volop genieten van het uitgaansleven”, zegt Caudron. “Het was bijzonder druk, maar dat geresulteerd niet in noemenswaardige incidenten. We zijn een paar keer moeten tussenkomen voor geluidsoverlast en betrapten een aantal wildplassers. Twee studenten hebben de nacht in de cel doorgebracht door openbaar dronkenschap.”

Meest gelezen