Belgaimage

Vaccinatiecentrum Pallieterland in Lier verhuist tweede keer in twee weken tijd, deze keer naar stadion van Lierse

Het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Pallieterland, in Lier, zal over twee weken nog eens verhuizen, naar het stadion van Lierse nu. Eerder deze week deed het de deuren dicht in het cultuurcentrum in Lier. Zo kunnen daar weer voorstellingen en activiteiten georganiseerd worden. Het vaccinatiecentrum ging naar het Heilig Hartziekenhuis, maar daar is te weinig plaats nu ook alle 65-plussers een derde prik kunnen krijgen. 

Eerder deze week deed eerstelijnszone Pallieterland de deuren dicht in het cultureel centrum De Mol in Lier. Het vaccineren werd verder gezet in het Heilig Hart ziekenhuis. "In oktober zouden we nog ongeveer 3500 personen prikken, mensen met een verzwakte immuniteit", vertelt centrumverantwoordelijke Eva Franck. 

Maar nu ook 85-plussers en 65-plussers een derde prik moeten krijgen, is er te weinig plaats in het ziekenhuis. En dat betekent weer verhuizen. "We zijn dan opnieuw op zoek gegaan naar een locatie. We kunnen nu in het stadion van Lierse terecht. Dat is voor ons goed nieuws, maar het is wel even zoeken geweest."

Het is tijdens de hele campagne schakelen geweest, we zijn het al gewoon

Eva Franck, verantwoordelijke vaccinatiecentrum Pallieterland

"Hadden we de berichtgeving van de opschaling iets vroeger gekregen, dan waren we uiteraard  niet naar een locatie verhuisd met een kleinere capaciteit, maar dan hadden we ineens een andere locatie gezocht. Het is tijdens de hele vaccinatiecampagne schakelen geweest, we zijn het al gewoon", lacht Franck.

"De eerste twee weken van oktober gaan we de spuitjes nog in het Heilig Hart ziekenhuis in Lier zetten.Vanaf de derde week zullen we operationeel zijn in het stadion van Lierse. We kunnen daar ook langer blijven, mocht het nodig zijn. De locatie is ook goed bereikbaar, en er is een grote parking", zegt Eva Franck nog.

Meest gelezen