Dan toch geen mondmaskerplicht meer op secundaire scholen in Vilvoorde 

Het stadsbestuur van Vilvoorde heeft dan toch besloten om de algemene mondmaskerplicht in secundaire scholen af te schaffen op 1 oktober. Dat heeft de stad donderdag bekendgemaakt. Vorige week kondigde burgemeester Hans Bonte (Vooruit) nog aan dat hij de mondmaskerplicht ook na 1 oktober nog wou behouden.

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte schrapt nu dus toch de algemene mondmaskerplicht. Wel geeft hij scholen nog de kans om de plicht te behouden, afhankelijk van de vaccinatiegraad van hun leerlingen. Bonte heeft naar eigen zeggen al weet van één school die het dragen van mondmaskers zal voortzetten. Maar er zijn uiteraard ook scholen die enorm blij zijn met de regel, zoals het Atheneum in Vilvoorde: "Van zodra we dat goede nieuws te horen kregen, hebben we dat gedeeld met onze leerlingen. Uiteraard benadrukken we wél dat we nog steeds voorzichtig moeten blijven", vertelt directeur Ward Brouwers.  

De mondmaskers verdwijnen, maar de pandemie niet. Daarom blijven we wél inzetten op verluchting, ontsmetting en vaste plaatsen in de klaslokalen

Directeur Atheneum Vilvoorde, Ward Brouwers

Daarnaast pleit de Vilvoordse burgemeester nog steeds voor een duidelijker kader rond het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST). Op het schepencollege van komende maandag zal bekeken worden "wat we kunnen doen". "We hebben al veel vragen gekregen van eventorganisaties die het CST willen inzetten, maar dat nu nog niet kunnen doen. We zullen ons daarnaast buigen over evenementen in onze eigen infrastructuur, zoals het stadhuis, het cultuurcentrum Bolwerk of zorginstellingen", aldus Hans Bonte.

Nieuwe maatregelen

Zoals in de rest in Vlaanderen vervalt ook in Vilvoorde op 1 oktober het sluitingsuur voor de horeca, en mogen dancings en discotheken opnieuw de deuren openen, op voorwaarde dat ze gebruikmaken van het CST en hun ruimtes voldoende verluchten.  

Meest gelezen