Stad Leuven

Inwoners van Leuven kunnen vanaf volgend jaar een volkstuintje huren in Heverlee

Inwoners van Leuven die graag tuinieren of een te kleine tuin hebben, kunnen vanaf volgend voorjaar een moestuintje huren in Heverlee om er ecologisch te tuinieren. De stad zal de volkstuintjes aanleggen voor het Psychiatrisch Verzorgingstehuis Salvenbos aan de Naamsesteenweg in Heverlee.

"We hebben gemerkt dat tijdens corona heel veel mensen het belang van voedsel dicht bij huis terug ontdekt hebben, en zelf groeten en fruit begonnen te telen", zegt schepen van landbouw David Dessers (Groen). "Maar niet iedereen kan dat want niet iedereen heeft een tuin. En daardoor is de vraag naar volkstuintjes, ook zoals we die vroeger gekend hebben, toegenomen."

De moestuintjes zullen ongeveer 30 m² groot zijn en kan je huren aan een zacht prijsje. "Het is een mooi project dat we kunnen realiseren in samenwerking met het Psychiatrisch Verzorgingstehuis Salvenbos. Zij hadden een braakliggend stuk grond waar we nu 40 moestuintjes van kunnen maken", gaat Dessers verder. "We denken wel dat er veel interesse zal zijn, maar mocht de vraag nog groter zijn, gaan we zeker op zoek naar andere mogelijke locaties waar we nog volkstuintjes kunnen inrichten."

De stad peilt de komende maanden naar het aantal potentieel geïnteresseerden zodat de volkstuintjes tegen eind 2021 verhuurd kunnen worden. Wie interesse heeft om een perceeltje te huren, kan dat laten weten via duurzaamheid@leuven.be.

Meest gelezen