Bert Beeckman

Wat eten we vandaag? Nieuwe app Picky lost dat probleem op

Wat gaan we eten vanavond? De Gentse start-up Picky wil de Tinder van het avondeten worden en voor die dagelijkse frustratie een oplossing bieden. Gewoon naar rechts swipen en als je huisgenoten dat ook doen, is er een match!

Wat gaan we vanavond eten? "Het is een vraag die mijn collega Bert en ik vaak stelden toen we samen op bureau zaten," zegt Angelo Lebon. "Als ik dan al een idee had, kon ik mijn vriendin niet soms overtuigen. Toen we merkten dat andere collega's hetzelfde probleem hadden, hebben we een app ontwikkeld."

Het principe is simpel en werkt net als de bekende datingapp Tinder, maar in plaats van te swipen tussen mensen, swipe je tussen gerechten. "Doorheen de dag, als ik wacht op de bus bijvoorbeeld, dan swipe ik.  Als mijn vriendin een moment vrij heeft, doet ze hetzelfde tot er een match is. En tegen de avond kunnen we samen een lekker gerecht klaarmaken," zegt Angelo. 

Je swipet altijd met iemand anders en je werkt samen naar een match toe

ontwikkelaar Angelo Lebon

"Als je allergieën hebt of je bent vegetariër of veganist, dan kan je dat allemaal vooraf instellen en wordt daar rekening mee gehouden." Op Picky kan je intussen kiezen uit meer dan 200 recepten. "We werken daarvoor samen met topchefs en foodbloggers die hun recepten in de app posten", meent Angelo. 

Financiële steun

Angelo en zijn partners kregen voor deze app 200.000 euro steun van investeringsfonds Pitchdrive. "Initieel was het een app die we gemaakt hadden voor onze vriendenkring, maar nu zijn we heel blij dat we dankzij dat geld de app naar een breed publiek kunnen brengen."

Picky

Feedback

Er zit ook een feedbackfunctie in de nieuwe app. "De dag erna vragen we: was het lekker? Dan krijgt de gebruiker een scherm met een duimpje omhoog of een duimpje omlaag en kan hij zelfs een foto toevoegen," besluit Angelo.

Wil je het zelf uittesten? Picky is hier gratis te downloaden.

Meest gelezen