Belga
James Arthur Photography

Werken aan "brokkelbrug" in Gent maand vroeger klaar, verkeershinder volgende week opgelost

De werken aan de voegen van de bovenkant van het E17-viaduct in Gentbrugge zijn volgende week af. Dat is een maand vroeger dan gepland. "Het verkeer zal er vanaf woensdag weer normaal kunnen doorstromen", zegt Jef Schoenmaekers van Agentschap Wegen en Verkeer.

Goed nieuws voor mensen die vaak over het E17-viaduct in Gentbrugge rijden, ook gekend als de "brokkelbrug". De werken aan de bovenkant van de brug zijn begin volgende week af. Dat is een maand vroeger dan normaal. "We konden goed doorwerken, omdat we wat geluk hadden met het weer", klinkt het bij Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Verkeerde voegen

Drie maand geleden zorgden verkeerde voegen nog voor scheurtjes in de brug, maar dat probleem is nu letterlijk van de baan. Het verkeer kan er woensdag terug normaal doorstromen, zegt Schoenmaekers. "Verkeer richting Kortrijk kan dan terug via 3 verschillende rijstroken. Ook de op- en afrit naar Antwerpen zal weer open zijn."

De werken aan de onderkant van de brug gaan wel nog eventjes duren. "We hopen dat die begin volgend jaar klaar zijn, maar daar zullen weggebruikers niks van merken", besluit Schoenmaekers.

Meest gelezen