Belgische toeriste die dodelijk ongeval veroorzaakte op Comomeer sluit akkoord met Italiaans gerecht

Een Belgische toeriste die in Italië wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag omdat ze eind juni een dodelijk ongeval zou hebben veroorzaakt op het Comomeer, heeft een akkoord gesloten met het gerecht over een gevangenisstraf van 2 jaar en de betaling van een schadevergoeding. Dat meldt de krant Il Corriere della Sera.

De jonge vrouw stond op 25 juni aan het roer van een grote speedboot die in de buurt van Villa Balbianello in botsing kwam met een andere boot. Een 22-jarige Italiaan die op die laatste boot zat, kwam om het leven. 

De Belgische toeriste stond sindsdien onder huisarrest in het vakantiehuis van haar familie in Lenno. Die beperkende maatregelen zijn nu opgeheven en de vrouw kan het land verlaten. 

Het akkoord moet wel nog worden bekrachtigd door een rechtbank. Ook de hoogte van de schadevergoeding moet nog worden vastgesteld.

Meest gelezen