MARNIK AERTS

Ongeval met landbouwvoertuig in Pulle bij Zandhoven: extra opletten op de weg tijdens oogsttijd

In Pulle bij Zandhoven is een zwaar ongeval gebeurd met een landbouwvoertuig. Een auto botste er in een bocht frontaal tegen een maïshakselaar. De bestuurster van de auto raakte zwaargewond. Het is oogstseizoen en dan zijn er meer landbouwvoertuigen op de weg. Waar kun je op letten om zo'n ongeval zoveel als mogelijk te vermijden?

Het ongeval in Pulle gebeurde op Boudewijnlaan, dat is een baan met twee rijstroken. Volgens de bestuurder van het landbouwvoertuig reed de auto in de bocht over de witte markeringsstreep in het midden van de rijbaan. Omdat de maïshakselaar de volledige breedte van de rijstrook inneemt, was de aanrijding een enorme klap. De pinnen aan de voorzijde van het landbouwvoertuig boorden zich in de auto. De bestuurster zat gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Ze raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval in Pulle toont nog maar eens aan dat het opletten is op de weg tijdens oogsttijd. Landbouwvoertuigen zijn vaak breder dan andere voertuigen. Mobiliteitsvereniging Touring geeft op zijn website enkele tips om ongevallen met landbouwvoertuigen te vermijden. Voorzichtig zijn bij het inhalen, opletten in de bochten en afstand houden zijn de belangrijkste.

Op deze beelden is de ravage na het ongeval te zien:

Videospeler inladen...

Meest gelezen