NVE

Supporters die wedstrijd tussen Mechelen en Standard verstoorden worden geverbaliseerd

De supporters die vrijdagavond de voetbalwedstrijd tussen KV Mechelen en Standard verstoord hebben, worden geverbaliseerd. Dat meldt de lokale politie Mechelen-Willebroek. 

"Enkele incidenten vanuit het bezoekersvak ontsierden de voetbalavond. De politie stelt hiervoor proces-verbaal op en begin volgende week wordt er reeds een directe beveiligingsmaatregel opgelegd aan de overtreders", meldt de politie.

Al tijdens de eerste helft lieten de bezoekers zich volgens de politie negatief opmerken door het ontsteken van pyrotechnisch materiaal en het gooien van tientallen tennisballen op het terrein. Hierdoor diende de wedstrijd kortstondig onderbroken te worden. Op basis van hun identiteitskaart en camerabeelden zal de politie proces-verbaal opstellen voor deze supporters.

"Het trieste hoogtepunt van de avond was de veldbetreding van enkele Standard-supporters, bij aanvang van de tweede helft, die verhaal gingen halen bij de bezoekende spelers. Op dat moment stond het 3-0 voor KV Mechelen. De heethoofden werden volgens het protocol sereen door stewards van het terrein weggeleid en ook voor hen wordt een proces-verbaal opgesteld."

In samenspraak met de politie besliste de wedstrijddelegatie van de KBVB de wedstrijd tien minuten te staken. Naast de straffen (stadionverbod en geldboetes) die de overtreders binnen afzienbare tijd zullen krijgen van de Voetbalcel van Binnenlandse zaken, krijgen zij volgende week al een directe beveiligingsmaatregel opgelegd. Hierdoor zullen zij vanaf volgende week al geen wedstrijden mogen bijwonen, aldus de politie.

Meest gelezen