Update: Bewoners Residentie Crutzenhof in Hasselt terug naar huis na gaslek

De bewoners van 128 appartementen van Residentie Crutzenhof aan de Herkenrodesingel in Hasselt zijn ondertussen opnieuw naar huis, nadat ze vanmiddag geëvacueerd werden na een gaslek. De bewoners werden ondergebracht in de nabijgelegen sporthal De Alverberg. 

"De politie heeft ons gevraagd om het gebouw te verlaten", zegt bewoner Kaatje. "We zijn in allerijl naar buiten moeten komen en nu gaan we naar de sporthal, daar moeten we verzamelen. Ik hoop dat het niet gevaarlijk is, maar we weten het nog niet. We weten ook niet hoe lang we in de sporthal moeten blijven. Maar we hopen dat alles goed komt."

Er werd een gasgeur gedetecteerd op de 5de verdieping

De hulpdiensten waren massaal ter plaatse om te onderzoeken waar het gaslek zich precies bevond. "Er werd een gasgeur gedetecteerd op de 5de verdieping", zegt Dorien Baens van politiezone Limburg Regio Hoofdstad. 

Oorzaak

"We hebben de plek van het lek gevonden", zegt kapitein Frederick van der Have van de brandweerzone Zuid-West Limburg. "De mogelijke oorzaak van het gaslek zijn recente werkzaamheden in een appartement dus het blijft beperkt tot een lokaal probleem. "Er zijn geen alarmerende drempels overschreden, dus het is op geen enkel moment kritiek geweest. Er zijn wel veel appartementen geëvacueerd omdat we op veilig wilden spelen."

Het lek is ondertussen gedicht. De bewoners van beide appartementsblokken 21 en 23  kunnen dus gerust terug naar huis. 

Meest gelezen