VVF_FVG

Historische brug in Rome beschadigd door brand aan vooravond van burgemeesterverkiezingen

In Rome is de historische brug Ponte dell'Industria, ook wel Ponte di Ferro genoemd, zwaar beschadigd door een brand. De brand is koren op de molen van inwoners die de slechte staat van de infrastructuur aanklagen. Een thema dat juist nu veel aandacht krijgt, want Rome, en veel andere Italiaanse steden en gemeenten, kiezen vandaag een nieuwe burgemeester.

De uit 1863 daterende Ponte di Ferro (IJzeren Brug), oorspronkelijk een spoorwegbrug over de Tiber, verbindt de dichtbevolkte stadswijken Ostiense en Portuense.  

Bekijk hieronder enkele ruwe beelden van de brand:

Videospeler inladen...

De brand ontstond kort voor middernacht, wellicht door een ontplofte gasfles in een van de barakjes van daklozen onder de brug. De brandweer had enkele uren nodig om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de brug zwaar beschadigd raakte.

Brokstukken kwamen in de Tiber terecht, onder meer van een deel van het voetpad en een leidinggoot onder de brug die instortten. Het is momenteel te gevaarlijk om de brug te gebruiken, zegt de brandweer. Onder de brug is een vaarverbod ingesteld.

Everzwijnen in de stad

Veel Romeinen zien het incident als een zoveelste voorbeeld van hoe slecht de infrastructuur er aan toe is. Net als de openbare dienstverlening. 

Over de rampzalige vuilnisophaling en het slechte openbaar vervoer wordt al jarenlang geklaagd in Rome, en deze kwesties zijn dan ook de inzet van de burgemeesterverkiezingen die vandaag worden gehouden. Veel inwoners verwijten huidig burgemeester Virginia Raggi van de antisysteempartij Vijfsterrenbeweging, dat ze geen oplossing heeft gevonden voor de problemen.

De voorbije weken doken meermaals beelden op van kuddes everzwijnen die door de stad struinen, op zoek naar eten in de overvolle afvalcontainers. Bekijk hieronder de ruwe beelden:

Videospeler inladen...

Niet alleen in Rome worden vandaag burgemeesterverkiezingen gehouden, ook in onder meer de andere grootsteden Milaan, Napels, Turijn en Bologna is dat het geval. De lokale verkiezingen gelden als een test voor de regering van Mario Draghi. Die wordt gesteund door alle partijen behalve het uiterst rechtse Fratelli d'Italia, dat zich dus kan opwerpen als enige criticus van de regering.

Meest gelezen