AFP or licensors

BEKIJK: Grote brand raast door paradijselijk vakantie-eiland voor kust van Honduras

Op Guanaja, een toeristisch eilandje voor de kust van het Centraal-Amerikaanse land Honduras, zijn tientallen huizen verwoest door een grote brand die gisterochtend uitbrak. Honderden mensen moesten vluchten, maar er vielen geen doden. De brand is intussen onder controle. 

De brand brak gisterochtend uit op Guanaja, een piepklein eiland op zo'n 70 kilometer voor de kust van Honduras. Hij ontstond in een huis in de buurt van de zee, maar breidde zich razendsnel uit tot een vuurzee die het hele eilandje bedreigde.  

Bekijk hier de beelden:

Videospeler inladen...

400 eilandbewoners en toeristen sloegen op de vlucht of werden geëvacueerd. Sommigen vluchtten in boten om te ontkomen aan de vlammen. Tientallen huizen zijn verwoest. 

Guanaja, dat amper 19 vierkante kilometer groot is, heeft zelf geen brandweerkorps. De luchtmacht van Honduras werd ingezet om de brand te blussen. In de loop van zaterdagnamiddag raakten de vlammen onder controle.

Guanaja is een van de drie zogenoemde Baai-eilanden (Islas de la Bahia) voor de kust van Honduras. Er wonen ongeveer 6.000 mensen op het eiland dat vooral leeft van toerisme. Guanaja is vooral in trek bij duikers en snorkelaars.

AFP or licensors

Meest gelezen