Krotwoning wordt door de stad Dilsen-Stokkem afgebroken: Het staat al 22 jaar leeg

Het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem heeft de opdracht gegeven aan een afbraakfirma om een krotwoning af te breken in de Vrietselstraat in Lanklaar. Reden is dat het pand al 22 jaar verlaten is en door zijn fundamenten is gezakt. De bewoners zijn ook al 22 jaar spoorloos.

Het gaat om een huis dat gebouwd is in 1975. Tot 2000 werd het pand goed onderhouden. Maar nadien verdwenen de eigenaars met de noorderzon. Ze betaalden geen leegstandsbelasting aan de stad en het onkruid begon weelderig te groeien rond het pand. Het onkruid groeide zo enorm dat vensters en deuren dicht groeiden. 

Daarnaast zakte het pand door de funderingen en ging het schuin hangen. Buren kloegen vele jaren over ongedierte. Ook daklozen en sluikrovers hebben het huis bezocht. De stad stuurde vele aanmaningen maar die bleven onbeantwoord. Daarop volgden inspecties in de woning. Die gaven aan dat het huis niet meer te redden was. 

Opdracht tot afbraak

De stad zocht de eigenaars en kon pas vorig jaar achterhalen dat ze in het buitenland verblijven. Omwille van de veiligheid gaf de stad opdracht tot afbraak. De afbraakwerken zijn vrijdag gestart en maandag wordt er verder gewerkt. Eerst zullen de hoog opgegroeide bomen weggehaald worden. Alle kosten zijn ten laste van de huiseigenaars en worden door het stadsbestuur teruggevorderd. 

Meest gelezen