Man (45) sterft bij keukenbrand in Munsterbilzen: "Hij was zo'n vriendelijke mens"

Gisteren vond een drama plaats in de Haagstraat in Munsterbilzen. Bij een ogenschijnlijk milde keukenbrand kwam Patrick Triest (45) om het leven. Zijn broer en moeder werden overgebracht naar het ziekenhuis. 

Buurman Clement heeft gedaan wat hij kon om Patrick te redden, maar dat mocht niet baten. “Zo’n vriendelijke mensen”, zucht hij. “Het was ongeveer 11.30 uur en ik was bezig met werken, toen er plots tumult ontstond”, vertelt Clement. “De buurvrouw tegenover stond buiten en ik had meteen begrepen dat de situatie ernstig was. Op dat moment kwam er rook boven de deur uit.”

Clement is het huis binnen gegaan om te kijken of hij iemand kon helpen. “Achter de deur lag Patrick op de grond. Het was duidelijk dat het niet goed met hem ging. De brand woedde achteraan de woning in de hoek en daar stonden de vlammen wel een meter hoog. Nog een aantal buren schoten te hulp. Hij is nogal zwaar gebouwd, met zes kregen we hem uiteindelijk toch buiten.” Ook de moeder en de broer van Patrick werden naar buiten gebracht. 

Reanimatie

"Patrick was nog bij bewustzijn toen we hem buiten hadden gekregen. Een reanimatie werd ingezet, helaas heeft dat niet mogen baten. De ambulance is hier een uur geweest, toen kregen we de boodschap dat Patrick het niet heeft gered. Dat is natuurlijk vreselijk, we hebben gedaan wat we konden, maar het heeft niet mogen zijn. “ 

De ambulance nam de moeder en de broer van Patrick mee naar het ziekenhuis. Het parket en het labo kwamen ter plaatse voor een sporenonderzoek. Een branddeskundige moet de precieze oorzaak van de brand onderzoeken en een politielint werd voor de woning gespannen zodat het onderzoek gevoerd kan worden.

Meest gelezen