AFP or licensors

BEKIJK - Breuk in pijpleiding braakt 480.000 liter ruwe olie in zee voor Californische kust 

Voor de kust van de Amerikaanse staat Californië is een olielek ontstaan in een pijpleiding. Volgens de lokale autoriteiten is al 480.000 liter olie in zee terechtgekomen. Intussen zijn al dode vissen en vogels op de stranden aangespoeld.

Vooral bij de stad Huntington Beach, ten zuiden van Los Angeles, zijn de gevolgen van het olielek goed te merken. Op het strand liggen oliepartikels en zijn dode dieren aangespoeld. "De olievervuiling zal onomkeerbare gevolgen hebben voor het milieu", aldus de lokale verantwoordelijke Katrina Foley.

Bekijk hieronder de beelden van de olievlek:

Videospeler inladen...

De autoriteiten raden de mensen aan om niet in zee te gaan en om van de vervuilde stranden weg te blijven. Een deel van de kustlijn is overigens afgesloten. De laatste dag van de airshow van Huntington Beach werd ook afgelast, normaal gezien lokt die duizenden mensen naar de stad.

Volgens lokale media is het lek vrijdag ontstaan. Het stadsbestuur van Huntington Beach heeft laten weten dat het lek nog niet volledig gedicht is, maar dat er wel al eerste reparaties zijn uitgevoerd. 

De kustwacht voert een onderzoek naar het incident. Er wordt ook geprobeerd om de olie in te dammen, maar verschillende natuurgebieden zijn al vervuild geraakt. 

Copyright 2021 Associated Press. All rights reserved.
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen