1000 euro beloning voor gouden tip die leidt naar papegaai Rio

1000 euro. Zoveel heeft het baasje van Rio over om zijn papegaai terug te vinden. De tamme vogel is vrijdagmiddag gaan vliegen. Dat doet hij dagelijks, maar normaal komt hij ook terug. Dat is de afgelopen dagen nog steeds niet gebeurd, en dus looft baasje Vincent Puttaert nu 1000 euro uit voor de ultieme tip. 

Rio vliegt elke ochtend uit van bij het gezin Puttaert, maar keert 's avonds ook altijd terug. Baasje Vincent Puttaert maakte zich dan in eerste instantie ook geen zorgen vrijdagmiddag. Zo vertelt hij in het middagprogramma van Radio 2 Vlaams-Brabant: "Rio is getraind om dagelijks rond te vliegen en op verkenning te gaan. Maar hij komt altijd terug. Dat was vrijdag niet het geval. Terwijl hij normaal tegen de avond naar huis keert om met ons te avond eten." (Tekst gaat verder onder audiofragment). 

Groenvleugelara

Rio is een Groenvleugelara, dat is een grote, kleurrijke papegaai die stamt uit Zuid-Amerika. "Normaal blijft hij in Ternat, maar misschien is hij met de wind verder gevlogen, of is hij geschrokken van iets of verdwaald geraakt. Daarom vragen we ook aan de mensen in Lennik of Roosdaal om uit te kijken."

Wie Rio heeft gespot mag hem zeker niet zelf vangen, maar kan een seintje geven aan Vincent Puttaert op het nummer 0472/42 20 56. De gouden tip die naar de papegaai leidt, wordt beloond met 1000 euro. 

Meest gelezen