Ed Sheeran draagt De Warmste Week een warm hart toe
© VRT

Wereldster Ed Sheeran steunt persoonlijk De Warmste Week: "Pas je niet aan, doe wat je gelukkig maakt"   

Ed Sheeran die wereldwijd nog maar eens hoge toppen scheert met hits als "Bad habits" en "Shivers" vindt het thema van De Warmste Week zo belangrijk dat hij er vandaag persoonlijk zijn schouders onder komt zetten. Speciaal daarvoor vertoeft de sympathieke Brit de hele dag onder de VRT-toren voor onder andere interviews en een intiem optreden waarbij het handjevol aanwezigen hem ook zelf vragen kan stellen. De hele show zal op zondag 19 december 2021 worden uitgezonden op één. 

Naast de nodige sensibilisering rond "Kunnen zijn wie je bent", zal De Warmste Week dit jaar ook geld inzamelen voor concrete projecten die er mee voor zorgen dat iedereen kan zijn wie die is. Ed Sheeran vertelt aan Siska Schoeters waarom De Warmste Week hem dit jaar zo na aan het hart ligt. 

Wees niet bang om uit jezelf te breken. Jij bent nu eenmaal je beste zelf"

Ed Sheeran

Sheeran heeft volgens hem alleen maar grote stappen kunnen zetten in de muziekindustrie vanaf het moment dat hij helemaal zichzelf was. Iedereen wou hem immers casten als "de nieuwe James Blunt", maar pas toen hij besloot om helemaal zichzelf te zijn, kreeg hij ook het verhoopte succes.

Het volledige gesprek met Siska Schoeters is vanaf dinsdag 5 oktober te bekijken op VRT NU. Hierbij al een voorsmaakje. 

Videospeler inladen...

Net wanneer Sheeran het wilde opgeven omdat hij zijn muziekcarrière maar niet van de grond kreeg, ging hij gewoon doen wat hem zelf gelukkig maakte. Hij hield op met zich af te vragen wat mensen van hem dachten: " vanaf dan straal je pas een energie uit die anderen interessant vinden". Hij vindt mensen met een hoekje af immers zelf ook leuker. 

Ed Sheeran over hoe hij uit het diepste dal van zijn carrière wist te klimmen

Videospeler inladen...

Met de actie van Ed Sheeran en de massale steun van zijn fans zamelde De Warmste Week 108.429 euro in. Meteen het startschot voor de solidariteitsactie waarbij Vlaanderen geld inzamelt om projecten te steunen die drempels wegnemen of vleugels geven aan mensen zodat iedereen kan zijn wie die is.

€ 108.429 voor De Warmste Week met de hulp Ed Sheeran. 

Ed Sheeran en Siska Schoeters maken trots de opbrengst van deze actie bekend

Luisteraars konden op MNM en Studio Brussel tickets winnen, maar men kon ook het geluk afdwingen door mee te doen met "#Kunnenzijnwiejebent-challenge" op TikTok. 

Wie er vandaag niet bij kon zijn, krijgt nog een herkansing in het weliswaar grotere opzet van het Koning Boudewijnstadion op 22 en 23 juli 2022. En er is uiteraard nog de nakende albumrelease "=" (uitgesproken als "equals") op 29 oktober waar alle Ed-fans nu al gretig naar uitkijken.  Vanavond brengt Ed Sheeran in de VRT-studio naast enkele klassiekers ook meerdere nieuwe songs uit "=". 

De arena van vanavond waar Ed Sheeran zal optreden
© VRT

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 december in Mechelen. Er komt een groot stadsfestival met DWW Radio (Studio Brussel en MNM maken een week lang samen live radio), muziekoptredens, workshops, voorstellingen en nog veel meer. 

Ed Sheeran was te gast in "Laat": "Ik zeg tegen jongeren: doe waar je gelukkig van wordt." Bekijk het volledige interview hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen