James Arthur Photography

Domper op de feestvreugde: Renz is net 12 geworden maar vaccinatie-uitnodiging laat nog op zich wachten

Renz werd in september twaalf. Een heuglijke gebeurtenis ware het niet dat hij nu plots ook een Covid Safe Ticket nodig heeft om naar zijn geliefkoosde basketploeg Limburg United te gaan kijken. Maar jongeren die net twaalf zijn geworden krijgen geen uitnodiging meer kreeg de mama te horen. 

Renz is trouwe supporter van basketploeg Limburg United. Hij heeft een jaarabonnement en wil dus graag iedere thuismatch naar de wedstrijd gaan kijken. Maar omdat hij net twaalf geworden is, moet hij aantonen dat hij een Covid Safe Ticket heeft, en daarvoor moet je dus gevaccineerd zijn, of een recente test kunnen voorleggen. Annemie, de mama van Renz legt de situatie uit in het middagprogramma van Radio 2 Limburg: “We hadden gehoopt die uitnodiging al in de bus te hebben, maar in het vaccinatiecentrum vertelden ze ons dat er geen nieuwe uitnodigingen meer verstuurd worden voor jongeren die recent twaalf geworden zijn. Dat is niet zo leuk, want dat zou betekenen dat ik iedere week een test moet regelen voor Renz, een heel seizoen lang.”

En zo’n recente test kunnen voorleggen blijkt ook niet iedere week te lukken, vervolgt Annemie: “Als ik zie op welke momenten het kan dan is dat meestal tijdens de schooluren. Daar komt nog eens bij dat het dan ook erg duur wordt, elke week een test laten afnemen. Kortom heel wat gedoe om nog binnen te mogen als jonge supporter.”

Ongetwijfeld zijn er nog jongeren die in een gelijkaardige situatie verkeren en dus moeilijker naar evenementen of sportwedstrijden kunnen gaan, maar er is hoop. We belden even met Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Die bevestigt dat er even wat onduidelijkheid was over uitnodigingen voor kinderen die recent twaalf jaar zijn geworden: “Maar nu onlangs is beslist om de vaccinatiecentra open te houden voor de derde prik gaan we uiteraard ook de nieuwe twaalfjarigen uitnodigen. Die zullen ook niet moeten wachten tot alle derde prikken zijn gezet, ze worden gewoon meegenomen tussen de andere vaccinaties. Dan zou het probleem van Renz binnenkort opgelost moeten zijn.”

Meest gelezen