Dynamische signalisatie moet fileproblemen naar Plopsaland aanpakken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt volgend jaar 2,3 miljoen euro vrij om de fileproblematiek op de E40 ter hoogte van De Panne aan te pakken. De afrit van de E40 in deelgemeente Adinkerke moet heel wat verkeer slikken dat naar het pretpark Plopsaland gaat, waardoor er lange – en vaak gevaarlijke – files ontstaan. 

“Op mooie dagen en in lange weekends kan die file tot op de rijstroken van de A40 staan en dat zorgt toch voor heel onveilige situaties”, zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA), die een parlementaire vraag stelde over het verkeer rond Plopsaland aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). Die belooft nu dynamische signalisatie. Die moet ervoor zorgen dat het verkeer op de rijstroken beter geregeld wordt, de maximumsnelheid automatisch wordt aangepast en files beter worden aangegeven.

Het antwoord van de minister is een goede zaak, vindt Maertens: “Ik ben blij dat er iets aan gedaan wordt. De file oplossen zal het niet doen, maar het zal tenminste de bestuurders signaleren dat er een gevaarlijke situatie aankomt.”

Meest gelezen