Anniek Nagels (links) overhandigt Beestig Genk een geschenk als teken van appreciatie.

Genk lanceert dierenactieplan: "Werking van verschillende diensten beter op mekaar afstemmen"

Vandaag is het Werelddierendag, en niet toevallig lanceert de stad Genk een dierenactieplan. De bedoeling is om de werking van de stadsdiensten en verschillende organisaties die intensief bezig zijn met dierenwelzijn, beter op mekaar af te stemmen. Er staan zo'n 30 acties op stapel. 

Met het dierenactieplan wil de stad vooral de initiatieven beter communiceren en ondersteunen. Momenteel zijn er 30 acties opgesteld waarmee Genk aan de slag gaat: “Eén van de belangrijkste partners is "Beestig Genk" dat zelf ook een infopunt zal openen. Er komt een infolijn waar mensen met vragen rond dieren en dierenwelzijn terecht kunnen. Ze zullen ook informatiesessies houden die wij ondersteunen”, zegt schepen van Dierenwelzijn Anniek Nagels (CD&V)

"Daarnaast heb je ook de dierenpolitie binnen de politiezone Carma, belangrijk voor onder meer de handhaving. Tot slot gaan we ook werken rond een aantal thema’s die leven, zoals de nieuwe locatie voor het dierenasiel, hondenlosloopweides, maar ook het sensibiliseren van sterilisaties en castraties bij katten en honden.” 

Door enkele keren per jaar met de partners en diensten samen te zitten, wil Genk elk jaar een dierenactieplan bijsturen en afkloppen. Praktisch gezien zal er een webpagina met alle infonummers toegevoegd worden aan de website van de stad Genk en iedereen die een vraag heeft rond dierenwelzijn kan vanaf januari 2022 terecht bij Beestig Genk.

Meest gelezen