Jongen van veertien geslagen en overvallen tijdens voetbalderby in Merchtem

Zaterdagavond is een veertienjarige jongen aangevallen tijdens de rust van de voetbalderby Merchtem United - Boskant Peizegem. De jongen wandelde even richting het centrum om zijn honger te stillen, maar onderweg kreeg hij onaangenaam bezoek. Drie jongeren kwamen agressief naar hem toe, namen zijn telefoon af en deelden rake klappen uit. 

Het beloofde zaterdagavond een topavond te worden op en rond de pleinen van voetbalclub Merchtem United. Daar stond de voetbalderby tegen Peizegem op het programma: een heuse derby bijgewoond door honderden supporters. Maar voor een veertienjarige supporter eindigde de avond in mineur. Die laatste ging tijdens de rust op zoek naar een snack in het centrum van Merchtem. Bij het afwandelen van de parking stootte hij op drie jongeren die niet perse geïnteresseerd waren in het voetbal.  

Boksen in het aangezicht

"Ze begonnen meteen te roepen in het Frans, namen zijn iPhone af en stolen vijf euro uit zijn portefeuille", getuigt de moeder van de tiener uit Merchtem. "Hij kreeg nog een paar boksen in zijn gezicht en heeft zich dan uit de voeten gemaakt".  Ondertussen diende de moeder een klacht in bij de politie.

Het kan toch niet dat mijn zoon wordt aangevallen tijdens een voetbalmatch? Dit hakt heel zwaar in op ons gezin.

Moeder van het slachtoffer

Ook de voorzitter van Merchtem United reageert aangedaan. “Wij zijn één grote supportersclub”, zegt hij. “Wji pikken het niet dat iemand van ons zomaar wordt aangevallen. We houden vanaf nu zelf ook een oogje in het zeil. Los daarvan vragen we de politiediensten om ook de camerabeelden te analyseren. Dit is niet wat we in Merchtem willen. Rondhangen mag, maar jongeren moeten zich gedragen", zegt voorzitter Niki De Proft.

Niet de eerste keer

De kwestie zal allicht ook op het eerstvolgende schepencollege worden besproken. De veiligheid in en rond het sportterrein en het centrum van Merchtem werd in het verleden ook al meermaals aangehaald als “werkpunt” binnen de gemeente.

Meest gelezen