Kindjes ingestorte school Nieuw Zuid in Antwerpen verhuizen volgend jaar naar een andere tijdelijke locatie

De kinderen van basisschool K'do in Antwerpen die normaal dit schooljaar hun intrek zouden nemen in de ingestorte school aan Nieuw Zuid, verhuizen volgend schooljaar naar een nieuwe tijdelijke locatie aan het Wilrijkse Plein. Sommige ouders vinden dat te ver en overwegen om hun kind dan naar een andere school te sturen.

In Antwerpen is er een oplossing in de maak voor de kindjes die naar de ingestorte school op het Nieuw Zuid zouden verhuizen. Normaal zouden de 220 kinderen van basisschool K'do nu les hebben in de nieuwe school op Nieuw Zuid, maar die stortte afgelopen zomer in, nog voor ze in gebruik werd genomen. De kinderen blijven dit jaar nog op hun oude locatie aan de Schilderstraat, maar daar moeten ze weg omdat het gebouw verkocht wordt. 

Tegen volgend schooljaar verhuizen ze dan naar een tijdelijke constructie op het Wilrijkse Plein, tegenover Antwerp Expo, op zo'n 4 kilometer van hun huidig schooltje. Algemeen directeur van Go! scholengroep Antwerpen, Danielle Van Ast, begrijpt dat die grotere afstand niet evident is voor de ouders.

Sommige ouders overwegen om hun kind volgend jaar naar een andere school te sturen

Danielle Van Ast, algemeen directeur van Go! scholengroep Antwerpen

"In vogelvlucht is dat niet zo ver maar in een stad is dat niet om de hoek. Ik was er vanochtend nog, de mensen komen met de fiets of te voet naar school. Een basisschool is nu eenmaal een lokaal gegeven. Ik snap dat die afstand een domper is voor de mensen. Sommige ouders overwegen zelfs om hun kinderen naar een andere school te sturen maar in een stad is het nu eenmaal niet makkelijk om een terrein of een gebouw te vinden waar je snel een school kan inrichten."

"De nieuwe school wordt een tijdelijke constructie op het Wilrijkse Plein, hoe die er precies zal uitzien, is nog niet zeker want er staan enkele bomen op het terrein, die we zeker willen vrijwaren", besluit de directeur.

De beslissing over de verhuizing moet wel nog bekrachtigd worden door het Antwerpse schepencollege. De school wil op termijn wel weer naar Nieuw Zuid verhuizen. Omdat daar een hele nieuwe woonwijk komt, is er ook nood aan een school. Maar de directeur schat dat dat minstens zo'n vijf jaar zal duren.

Meest gelezen