Facebook Lokale Politie Oostende

Motard politie Oostende komt om het leven bij motorongeval in Brugge

Een motard van de politie van Oostende is verongelukt op de verkeerswisselaar van de E403 en E40 in Brugge. De man ging aan het slippen in een bocht en belandde tegen de vangrail. Een langdurige reanimatie mocht niet baten. “Het korps is er ondersteboven van”, zegt Oostends korpschef Philip Caestecker. “Wij gaan dan ook eerst even al onze aandacht richten op hoe we dit als korps kunnen verwerken."   

Het incident gebeurde rond 12 uur. De motard reed op de E403 richting Kortrijk en zou afdraaien naar de E40 richting Oostende. In de bocht tussen beide snelwegen liep het fout. De motard schoof onderuit en belandde tegen de vangrail. Het ongeval gebeurde tijdens een trainingsrit samen met 7 collega's, die het voor hun ogen zagen gebeuren. Volgens de politie waren er geen andere voertuigen betrokken. 

“Hij was al lang in dienst bij ons en was een zeer goede motorrijder. Hij was zelfs hoofdtrainer en stelde veiligheid voorop”, aldus korpschef Philip Caestecker. Een verkeersdeskundige onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval.

Meest gelezen