stad Leuven

Nog meer deelbakfietsen in Leuven: "800 inwoners maken er al gebruik van"

De stad Leuven heeft het aanbod aan elektrische bakfietsen die je kan lenen, sterk uitgebreid. Zo'n 800 Leuvenaars gebruiken regelmatig één van de 30 fietsen om naar de winkel te gaan of hun kroost te vervoeren. De bakfietsen kunnen ontleend worden op een aantal vaste punten in de stad.  

Afgelopen dagen konden nieuwsgierige Leuvenaars meer uitleg krijgen over de elektrische deelbakfietsen én ook meteen een testritje maken. Zodat ze aan de lijve konden ondervinden wat de voordelen zijn van zo'n fiets. Dat vertelt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen): "Meer dan achthonderd Leuvenaars gebruikten al eens een elektrische deelbakfiets om bijvoorbeeld boodschappen te doen of de kinderen weg te brengen. De bakfietsen zijn een goed alternatief voor de wagen. Maar we merken dat sommige inwoners nog wat drempels ervaren om de fiets uit te proberen. Daarom organiseerden we deze testritten, om nog meer mensen warm te maken". 

Duur en moeilijk te stallen

De deelbakfietsen zijn terug te vinden op 30 mobipunten, dat zijn haltes waar je ook andere vervoersmiddelen kan lenen zoals een deelauto of -fiets. Maar ook kan overstappen op het openbaar vervoer zoals een tramhalte, of treinstation. Dat de fietsen op zoveel plaatsen staan, is geen toeval zegt schepen Dessers. "Bakfietsen zijn duur in aankoop en niet iedereen heeft plaats om ze makkelijk en veilig te stallen. Dankzij de mobipunten zijn de fietsen voor iedereen makkelijk beschikbaar." 

Om een bakfiets te ontlenen, download je de app van Cargoroo. Voor het gebruik betaal je 7 eurocent per minuut. Zodra je de fiets terugplaatst in de stalling van het mobipunt waar je je fiets ophaalde, stopt je met betalen.

Een bakfiets reserveren kan ook. Hiervoor betaal je een extra kost van 1 euro. Na reservatie heb je 20 minuten de tijd om je bakfiets op te halen. Dat kan op verschillende plaatsen in de stad

Meest gelezen