Belga Image

Twee verdachten aangehouden voor moord in prostitutiebuurt van Oostende

Na de dodelijke steekpartij in de prostitutiebuurt van Oostende heeft de Brugse onderzoeksrechter twee Noord-Fransen aangehouden op verdenking van moord. De man die ervan verdacht wordt de dodelijke steek te hebben uitgedeeld, ontkent dat hij het slachtoffer wilde doden.

De verdachte hoofddader zakte zondagnacht met een vriend uit de streek rond Duinkerke af naar Oostende om de prostitutiebuurt te bezoeken. Het duo verplaatste zich met de Volkswagen Golf van de verdachte hoofddader, al ontkent die laatste dat hij achter het stuur zat. 

Rond 5.45 uur kwamen de twee een kennis tegen in de Vooruitgangstraat. Het kwam tot een hoogoplopende discussie, waarvan de aanleiding voorlopig onduidelijk blijft. Zeker is dat het 30-jarige slachtoffer een messteek kreeg en een uur later in het ziekenhuis zou overlijden. 

Volgens de verdachte hoofddader, die de Frans-Algerijnse nationaliteit heeft, gooide de man, zelf van Marokkaanse origine, beledigingen naar zijn hoofd omtrent zijn afkomst. Zijn vriend beweert dan weer dat een ruzie om een sigaret helemaal uit de hand liep. Op een bepaald moment werd door één van de betrokkenen een mes bovengehaald met de tragische afloop tot gevolg. Wie het wapen meenam naar Oostende, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. 

"Een ongeluk"

“Mijn cliënt ontkent wel ten stelligste dat hij dat mes meenam”, zegt Gregory Everaert, de advocaat van de verdachte hoofddader. “Hij en het slachtoffer hadden het wapen op een bepaald moment tijdens de vechtpartij samen vast. Ze zijn op de grond terechtgekomen en daarbij is het mes in het lichaam van het slachtoffer terechtgekomen. Volgens mijn cliënt ging het om een ongeluk.” 

De vriend van de verdachte hoofddader gaf eerder al aan dat hij met de steekpartij niets te maken had. Volgens zijn advocaat Jorn Verminck verklaarde ook hij dat hij het wapen niet meenam. Verder onderzoek zal duidelijkheid moeten brengen over de omstandigheden van de steekpartij. In afwachting daarvan besliste de onderzoeksrechter vanavond om beide verdachten aan te houden op verdenking van moord. Vrijdag verschijnen ze voor de raadkamer. Die zal beslissen of ze een maand langer in de cel moeten blijven.

Meest gelezen