Personeel studentenrestaurant Alma legt spontaan werk neer: geen maaltijden op maandag

Verschillende personeelsleden van studentenrestaurant Alma hebben maandag spontaan het werk neergelegd, zo meldt vakbond ACV. Er worden maandag geen maaltijden meer geserveerd, in geen enkele vestiging. De personeelsleden klagen de hoge werkdruk aan.

Op dit moment doen al zeker meer dan 60 werknemers mee met de actie. Het gaat alvast om de administratieve bedienden van Alma 1, 2 en 3, De Moete en Alma Quadrivium. In de kleine broodjeszaken zouden wel nog broodjes aangeboden worden, maar volledige maaltijden worden niet gemaakt.

Herstructurering

Bij Alma loopt op dit moment een plan tot herstructurering, waarbij de centrale keuken in Heverlee stopgezet zou worden. Die diensten zouden worden overgeheveld naar de verschillende keukens in de stad. Sinds het begin van het academiejaar vorige week is de centrale keuken ook effectief stopgezet, meldt ACV. 

"Door de sluiting van de keuken, hebben de andere vestigingen die voorbereidingen moeten overnemen", vertelt Ruth Vaes van ACV Voeding en Diensten. "Het is niet doenbaar dat alles de dag zelf nog voorbereid moet worden. Het was gigantisch druk de voorbije week."

42 jobs bedreigd

Door de herstructurering zijn er ook 42 jobs bedreigd. "De bedoeling is om vaste werknemers te laten afvloeien, en tijdelijke of jobstudenten in de plaats aan te nemen. Maar als ze nu al niet voldoende tijdelijke werknemers vinden, waar gaan ze dan genoeg krachten vinden om het verlies van die vaste werknemers op te vangen?", klinkt het. 

Bij Alma vzw werken 137 werknemers. In Leuven telt de keten in totaal negen restaurants en food corners.

Meest gelezen