Radio 2

Slogans moeten veerkracht studenten in West-Vlaanderen verhogen

De dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) van de West-Vlaamse studentencampussen heeft bij de start tientallen ramen volgeschreven met slogans en boodschappen die de veerkracht van de studenten moeten bevorderen. “In corona zat iedereen te veel alleen op zijn kamertje, nu wordt alles terug losser. Met die quotes willen we helpen om de weg te vinden in de vrije wereld”, zegt Ruben Platteeuw van hogeschool Vives. 

Drie West-Vlaamse kalligrafen zijn al een tijdje aan de slag in Kortrijk, Brugge, Roeselare, Oostende en Torhout op de verschillende campussen van Howest, Vives, KU Leuven en UGent. “Opnieuw instappen in het studentenleven is niet vanzelfsprekend voor heel wat studenten. Daarom bedachten we quotes rond verbinding, veerkracht en ontmoeting”, zegt Platteeuw. "De quotes, we hebben er al 80 verschillende, komen op meer dan 25 locaties op grote publieke ramen." 

De actie kadert, naast de start van het academiejaar, ook in de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg die nog loopt tot 10 oktober. Naast de quotes komen affiches met QR-codes die een link leggen naar uiteenlopende activiteiten én laagdrempelige ondersteuning voor als het eens wat minder gaat. 

Radio 2

Meest gelezen