foto: Radio 2

Nieuwe street art gebaseerd op Jan van Eyck fleurt Maaseik op: "Prachtig, dit hebben we nog nooit gezien!"

In Maaseik wordt een muur van een appartementsgebouw aan de Schillingstraat opgefleurd met indrukwekkende graffitikunst. Het is ondertussen de tweede muur in Maaseik die een graffitikunstwerk krijgt, gebaseerd op werk van kunstschilder Jan van Eyck.

Het jaar 2021 is het jaar van de Vlaamse Meester Jan van Eyck in Maaseik. Hij zou er in de 14e eeuw geboren zijn. Dit jaar willen ze de beroemde schilder van het Lam Gods op een hedendaagse en eigenzinnige manier in de kijker zetten. Er is een tentoonstelling, een detectivespel, lezingen en street art artiesten laten zich inspireren door het werk van van Eyck. 

Man met de rode tulband

Een muur van een appartementsgebouw aan de Schillingstraat is ondertussen de tweede muur in Maaseik die een graffiti kunstwerk krijgt en die zich baseert op het zelfportret van schilder Van Eyck, de man met de rode tulband. De Spaanse graffitikunstenaar Belin maakte ook nog eens de link met Pablo Picasso. "Prachtig", verzuchten enkele West-Vlamingen die er toevallig passeren. "Dit hebben we nog nooit gezien, iemand die zo aan het werk is om dat te schilderen!"  

Eerder kwam er al street art op een gebouw in de Burgemeester Philipslaan. 

Op deze website vind je wat er nog allemaal te beleven is tijdens het van Eyck-jaar in Maaseik. 

Meest gelezen