Foto: Belga

Twee twintigers veroordeeld voor ontvoering 14-jarige jongen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee twintigers uit Essen en Malle veroordeeld tot acht maanden cel voor de ontvoering van een jongen van 14 jaar in Essen. Beide mannen waren al bekend bij het gerecht en één van hen zit momenteel in de cel op verdenking van moord. 

Op 16 juli 2020 kreeg de politie een melding dat een 14-jarige jongen door twee mannen in een auto was gesleurd op een pleintje aan de Rodenbachlaan in Essen. Zijn nichtje had alles zien gebeuren en had de politie verwittigd. Even later dook de jongen ongedeerd op, samen met de twee mannen. Volgens het slachtoffer hadden de twee mannen hem zijn adres gevraagd, omdat ze zijn zus verdachten van de diefstal van een gsm. De 14-jarige jongen had hen dat gegeven omdat hij bang was om geslagen te worden. 

Beide beklaagden zegden dat de jongen vrijwillig in hun auto was gestapt, maar daar hechtte de rechter geen geloof aan. Hij veroordeelde hen tot acht maanden cel en een boete van 208 euro. De mannen waren al bekend bij het gerecht. Eén van hen werd in 2015 veroordeeld voor een zware diefstal en ook de andere liep al enkele veroordelingen op. Momenteel is hij aangehouden omdat hij verdacht wordt van de moord op de partner van zijn moeder in hun huis in Essen. Die zaak zou later mogelijk voor het Hof van Assisen komen. 

Meest gelezen