Peter Malaise

Vaccinatiecentrum van Ronse maakt plaats voor Bommelverkiezing

De fans van de Bommelsfeesten in Ronse halen opgelucht adem. De verkiezing voor de Bommelskroon kan zoals gepland op 27 november doorgaan in zaal COC.  Daar is op dit moment nog een vaccinatiecentrum, maar dat zal een ander onderkomen zoeken.

Na een jaar coronapauze zijn er begin volgend jaar weer Bommelsfeesten in Ronse, één van de eerste carnavalsfeesten van het land. Zondag werden de kandidaten voor de Bommelskroon voorgesteld. Zeven koppels wagen hun kans om de titel Bommelkoning en -koningin binnen te halen. 

Drie keer is niet alleen scheepsrecht, maar betekent ook dat we een keizer en keizerin zouden krijgen. Dat zou een unicum zijn voor Ronse!

Bommelsschepen Ignace Michaux

Er doet een duo mee dat al twee keer met de titel ging lopen en dat is bijzonder. "Als broer en zus Jeremy en Penelope Haines dit jaar winnen, is dat voor de derde keer en worden ze keizer en keizerin," zegt Bommelsschepen Ignace Michaux. "Dat zou een unicum zijn voor Ronse, want we hebben nog nooit een keizer en keizerin gehad. En zeker geen broer en zus. Dat zou écht leuk zijn!"

Meest gelezen