Wouter Deboot volgde Yves Lampaert in De weg naar Roubaix: "We hebben geen recht om teleurgesteld te zijn"

Maandenlang volgden de tv-makers van “De weg naar Roubaix” Yves Lampaert in zijn voorbereiding naar de Hel van het Noorden. Parijs-Roubaix winnen is de grote droom van de wielrenner uit Ingelmunster. Gisteren, op de dag waar het allemaal om draaide, stonden ze dan ook bij de start in Compiègne.

Yves Lampaert uit Ingelmunster werd uiteindelijk vijfde, maar van ontgoocheling wil programmamaker Wouter Deboot niet spreken: “Als we die beelden van gisteren zien: wat een helden, wat een legendes! Als je dat doet, 6 uur door die weersomstandigheden, dan hebben wij echt geen recht om teleurgesteld te zijn”, vertelde Deboot deze ochtend aan Radio 2 West-Vlaanderen.

De mooiste koe uitkiezen als hij wint

“We hebben in de reeks een heel mooie mens leren kennen. Iemand die keihard werkt voor zijn droom. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat dat binnen 4 à 5 jaar ook nog mogelijk is en dat nonkel Geert zijn koe toch nog zal moeten afstaan." In de reeks beloofde Lampaerts nonkel, een koeienboer, dat hij “de mooiste koe mag komen uitkiezen” om zijn diepvries mee te vullen, als hij Parijs-Roubaix wint.

Morgenavond kan je in Iedereen Beroemd de spectaculaire dag van gisteren nog eens herbeleven, in het spoor van Yves Lampaert en zijn entourage.

Genieten met baby Aloïs

Lampaert zelf gaat vandaag nog wat uitrusten na de loodzware dag gisteren. Dat vertelde hij aan reporter Tom Van Gijsegem, die hem vanmiddag een bezoekje bracht. De twee maanden vakantie die de wielrenner meer dan verdiend heeft, zal hij echter niet op zijn lauweren rusten, want sinds acht weken is er nieuw leven ten huize Lampaert. Na het koersseizoen is het nu dus tijd voor pampers verversen, troosten, maar vooral ook “genieten met Aloïs. Op verplaatsing moet je het ’s avonds doen met filmpjes en foto’s”, zegt Lampaert, die ernaar uitkijkt om tijd door te brengen met zijn zoontje en partner Astrid. 

Meest gelezen