Stad Leuven

Werelddierendag in Leuven: stad trakteert leefloners op knuffel voor hun huisdier

4 oktober is Werelddierendag. Daarom trakteert de stad Leuven alle Leuvenaars met een leefloon op een gratis knuffel voor hun huisdier. Die kunnen de hele maand oktober worden afgehaald in Leuvense kringwinkels. Op die manier willen de stad en De Kringwinkel de baasjes die het financieel moeilijker hebben, een hart onder de riem steken. 

Werelddierendag is een dag waarop we ons huisdier nog nét iets liever zien. Maar een huisdier is niet alleen maar rozengeur en manenschijn. “Een huisdier brengt heel wat liefde met zich mee, maar kan ook tot kopzorgen leiden. Medische kosten, voeding en andere benodigdheden kunnen voor peperdure rekeningen zorgen”, vertelt schepen van dierenwelzijn Thomas Van Oppens. En daarom leek Werelddierendag een ideaal moment om de baasjes met een leefloon een attentie te bezorgen: een knuffel voor hun huisdier. 

Samen met De Kringwinkel

Dit doet Stad Leuven in samenwerking met de Leuvense kringwinkels. “Iedereen weet wel dat je in De Kringwinkel originele dingen kan scoren tegen een zachte prijs. We denken dan aan kleding, speelgoed, huisraad, textiel, meubelen en zelfs elektro met een jaar garantie. Dat je er ook spullen voor je huisdier kan vinden, daar staat men niet altijd bij stil”, vult Ingrid De Roo, stafmedewerker communicatie bij De Kringwinkel, aan. Wie recht heeft op een leefloon, kan een bon voor een gratis knuffel voor zijn of haar huisdier afhalen bij het OCMW. Deze cadeaubonnen kun je dan in De Kringwinkels van Leuven inwisselen voor een gratis knuffel. 

Huisdierenkaartje

Naast een knuffel krijgen de leefloners ook een kaartje opgestuurd ontworpen door Dierenbescherming Mechelen. “Het kaartje informeert hulpdiensten dat je één of meerdere dieren in huis hebt. Stel dat je buitenshuis bewusteloos wordt aangetroffen en naar het ziekenhuis wordt gebracht, dan weten de hulpdiensten dankzij dit kaartje in je portefeuille dat je huisdier alleen thuis is. Op die manier vermijden we dat dieren thuis aan hun lot worden overgelaten”, aldus Van Oppens. Het kaartje kan gedownload worden op de website van de stad. Vervolgens kan je het dan bewaren in je portefeuille.  

Meest gelezen