Belga Image

Burgemeester Lochristi gaat partijgenoot en wielrenner Florian Vermeersch huldigen: "We carpoolen samen naar Gent"

In Lochristi wordt wielrenner Florian Vermeersch (22) deze avond gehuldigd, onder meer ook door burgemeester Yves Deswaene (Open VLD). Vermeersch werd gisteren nipt tweede in Parijs-Roubaix na een heroïsche strijd. Deswaene kent de renner goed want hij is ook politiek actief in de gemeente. 

Yves Deswaene (Open Vld), burgemeester van Lochristi, kent Florian bijzonder goed aangezien die ook gemeenteraadslid is in de gemeente. Toen de jonge wielrenner zijn strijd leverde zat de burgemeester op het eerste eetfestijn na corona, ten voordele van het Kinderkankerfonds, in Lochristi. Net zoals veel wielerminnende Belgen keek hij naar een spannende Parijs-Roubaix. "Veel mensen prikten naast hun bord van de spanning."

Het ging een dubbeltje op zijn kant worden, maar toch fantastisch wat Florian heeft gedaan
Burgemeester Yves Deswaene (Open Vld)

Dat het niet gemakkelijk zou worden voor Vermeersch wist hij al: "'(Sonny) Colbrelli is geen trage jongen. En ook van Mathieu Van der Poel weten we dat hij goed kan sprinten. 't Ging sowieso een dubbeltje op zijn kant worden, maar toch fantastisch wat Florian gedaan heeft."

Deswaene kondigt ook een huldigingsmoment aan deze avond om 20.00 uur in de sporthal in Zaffelare in het bijzijn van zijn fans. De limiet wordt op 500 gasten gelegd.

Trotse supporters

Ook in sportcafé Picasso in Lochristi zaten alle bezoekers op het puntje van hun stoel. 

Beluister hieronder de reacties van de fans na de wedstrijd

Meest gelezen