Jan De Meuleneir / Photo News

11 poetswerkers betrapt op zwartwerk in Ghelamco Arena

Bij een controle in de Ghelamco Arena zijn 11 schoonmakers betrapt op zwartwerk. De arbeidskrachten werkten daar via een externe onderaanneming. Het parket en de sociale inspectie zijn met een onderzoek gestart.

De onaangekondigde controle vond op vrijdag 1 oktober plaats, daags na de 2-0 zege van KAA Gent tegen het Cypriotische Anorthosis Famagusta. De sociale inspectie trof in totaal 11 personen aan die in het zwart aan het werk waren, onder wie 6 Brazilianen zonder geldige verblijfsvergunning. 

Onderzoek arbeidsauditoraat

Het Gentse arbeidsauditoraat, dat deel uitmaakt van het parket, en de sociale inspectie voeren nu een onderzoek naar de bewuste onderaanneming die de poetsmedewerkers tewerkstelde. “Enkel de betrokken firma is in het vizier, niet de ondernemingen en diensten die gebruik maken van het gebouw”, aldus de arbeidsauditeur. 

Soortgelijke controles komen wel vaker voor in de schoonmaaksector. Het is een van de prioritaire sectoren in de strijd tegen sociale fraude. Waar de controles plaatsvinden, mogen de bevoegde diensten zelf beslissen.

Meest gelezen