De dader probeerde ook geld af te halen met de gestolen bankkaart van het slachtoffer. De man kwam toen duidelijk in beeld.
Politiezone Antwerpen

Antwerpse politie zoekt dader van diefstal met geweld

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar de dader van een diefstal met geweld. Eind augustus probeerde een man aan Hof Van Tichelen op het Kiel een vrouw te beroven, waarbij hij het slachtoffer een duw gaf. De vrouw viel tegen de hoek van een huis en liep ernstige verwondingen op in haar gezicht. De politie verspreidt nu een opsporingsbericht.

De dader beroofde de vrouw op 28 augustus, rond 17.30 uur, aan haar woning op het Antwerpse Kiel. De vrouw voelde dat iemand in de zak van haar trui tastte, waarop ze erg schrok en probeerde te voorkomen dat ze bestolen werd. Daarop gaf de man haar een harde duw, waardoor ze slecht terecht kwam tegen de hoek van een huis. De vrouw liep ernstige verwondingen op aan haar gezicht. 

De dader vluchtte weg, richting de Abdijstraat, waar hij ook nog geld probeerde af te halen met de gestolen bankkaart van de vrouw. Op dat moment kwam hij duidelijk in beeld van een camera. Het gaat over een man van 20 tot 25 jaar met een getaande huidskleur. Hij heeft donker kort haar en een baard. De man droeg op het moment van de diefstal een donkere trui van het merk Nike en een grijze of blauwe broek. 

Wie meer weet, kan dat via de Blauwe Lijn laten weten op het nummer 0800 123 12 of via mail. Als de man zichzelf op de beelden herkent, kan hij zich melden bij een kantoor in de buurt.

Meest gelezen