Britney Spears bedankt #FreeBritney-beweging voor steun bij proces over voogdijschap: "Twee uur lang gehuild"

Zangeres Britney Spears (39) heeft via Instagram haar fans en sympathisanten in de #FreeBritney-beweging bedankt voor hun steun, bij het proces over haar voogdijschap. Vorige week besliste een rechter in Los Angeles dat Jamie Spears, de vader van de zangers, na 13 jaar meteen verwijderd zou worden als bewindvoerder. Iets waar la Spears graag haar vele aanhangers voor bedankt.

Bij een van haar vele filmpjes op Instagram schrijft Spears een woord van dank voor de #FreeBritney-beweging. Haar verhaal en het proces over die bedwindvoering hierover maken veel los in de VS. De #FreeBritney-beweging groeit procesdag na procesdag, zowel online als qua opkomst aan het gerechtsgebouw in Los Angeles. En voor die steun spreekt de zangeres nu voor het eerst expliciet haar dank uit, iets wat haar advocaat Mathew Rosengart ook al deed in de persconferentie meteen na de uitspraak van vorige week. 

"Ik heb er geen woorden voor. Dankzij jullie en jullie volharding in de strijd om mij te bevrijden van het bewindvoerderschap... lijkt mijn leven nu in die richting te evolueren!!", schrijft ze. "Ik heb afgelopen nacht gedurende twee uur gehuild, omdat ik weet dat mijn fans de allerbeste zijn. Jullie voelen mijn hart, en ik dat van jullie: zo is het gewoon."

Met de onmiddellijke verwijdering van Jamie Spears als financiële bewindvoerder staat Britney een stap dichter bij een leven zonder voogd. Iets waar ze - volgens een andere Instagrampost kort na die uitspraak - "in de zevende hemel" over is. Britney was tijdens de cruciale hoorzitting op vakantie met haar verloofde Sam Asghari. Tijdens die vakantie postte de zangeres ook een reeks halfnaakte foto's: een signaal om haar deels herwonnen vrijheid in de kijker te zetten.

Ondertussen is er in aanloop naar de volgende hoorziting in het voogdijproces een tijdelijke financiële bewindvoerder aangesteld. Dat is John Zabel, een boekhouder uit Californië die Britney's advocaat Mathew Rosengart naar voren had geschoven. 

Daarnaast wil Britney ook dat Jodi Montgomery, de huidige bewindvoerder over haar persoonlijk leven, een rol blijft spelen. Niet als formele voogd aangesteld door de rechtbank, maar eerder voor de praktische ondersteuning wanneer ze de draad van haar persoonlijk leven ook weer voluit kan oppikken. Dit zou deel kunnen uitmaken van een mogelijks overgangsregeling, na het formele einde van die lange periode van bewindvoering.

Op 12 november beslist een rechter definitief of het voogdijschap over Britney Spears na ruim 13 jaar volledig eindigt. Er komt los daarvan ook een onderzoek naar allerlei onfrisse praktijken van Jamie Spears tijdens zijn jarenlange curatorschap. 

Niet alleen keerde hij zichzelf een veel rijkelijker loon uit dan zijn zingende dochter. Als voogd hield Jamie Spears jarenlang een blik op het gsmverkeer van zijn dochter - en dat zonder haar toestemming - en liet hij zelfs afluisterapparatuur installeren in Britney's slaapkamer. "Al wat hij ooit ondernomen heeft, was in haar belang", herhaalde zijn advocate Vivian Thoreen nogmaals tijdens de laatste hoorzitting.

Meest gelezen