Daar komen de draken weer: eerste beelden van "House of the dragon", opvolger van "Game of thrones"

Volgend jaar komt HBO met een nieuwe tv-reeks die chronologisch voorafgaat aan “Game of thrones”. Er is nu een eerste videovoorsmaakje met vertrouwde ingrediënten. 

Twee en een half jaar geleden kwam er een eind aan de langlopende historische fantasyreeks “Game of thrones” van de Amerikaanse zender HBO. Van 2011 tot 2019 waren miljoenen fans aan het scherm gekluisterd om de avonturen van de verschillende koningshuizen te volgen. De reeks viel geregeld in de prijzen. Het was een optelsom van een wijdvertakt verhaal, spitante dialogen, puike acteerprestaties, somptueuze kostuums en decors, intussen klassiek geworden muziek en vele historische verwijzingen. Maar de snelle afhaspeling van het laatste, achtste, seizoen viel in minder goede aarde. 

200 jaar eerder

Nu werkt HBO aan een nieuwe reeks, “House of the dragon”. Die gaat over een van de dynastieën, het huis Targaryen, waartoe ook de platinablonde "Mother of dragons" Daenerys/Khaleesi uit "Game of thrones" behoort, maar van haar is er nog lang geen sprake: het verhaal speelt zich twee eeuwen eerder af. Er is dus een nieuw blik acteurs opengetrokken.

Opnames gebeuren onder meer opnieuw in Groot-Brittannië en de komende weken ook in de Spaanse steden Cáceres  en Trujillo. Ramin Djawadi componeerde weer de muziek; een van de regisseurs van "Game of Thrones" is ook aan boord. De serie komt in 2022 op televisie. Een eerste teaser moet de appetijt voor "goden, koningen, vuur en bloed" alvast aanscherpen.

De reeks “House of the dragon” is net als “Game of thrones” gebaseerd op een boek van George R. R. Martin: “Fire & blood”. Intussen blijft het wachten op het einde van de epische romanreeks “A song of ice and fire”, waarop “Game of thrones” gebaseerd is. De scenaristen van de tv-serie hadden er zelf een eind aan gebreid, maar auteur George R. R. Martin werkt al jaren zelf aan twee slotboeken. 

Meest gelezen