Dertiger uit Mol veroordeeld tot 2 jaar cel voor de onmenselijke behandeling van zijn kinderen

De rechtbank in Turnhout heeft een man van 30 uit Mol een gevangenisstraf van twee jaar gekregen omdat hij zijn kinderen sloeg. De man ontkende de feiten en zei dat zijn ex-vrouw de kinderen het verhaal had ingefluisterd, maar daar hechtte de rechter geen geloof aan. Het was dan ook niet de moeder, maar de zorgleerkracht van de kinderen die alarm sloeg.

Een dertiger uit Mol is veroordeeld voor de onmenselijke behandeling van zijn drie minderjarige kinderen. Uit onderzoek bleek dat de man zijn kinderen regelmatig sloeg, niet alleen met zijn handen, maar ook met stokken of schoenen. Het was uiteindelijk de zorgleerkracht van de kinderen die alarm sloeg en naar de politie stapte. Op dat moment waren de kinderen tussen 7 en 9 jaar oud. 

De man werd in juni 2021 opgepakt, sindsdien zit hij in de gevangenis. Nu is hij veroordeeld tot twee jaar cel en moet hij elk van zijn kinderen een schadevergoeding van 2.500 euro betalen. Aan de moeder van de kinderen, met wie hij in een vechtscheiding verwikkeld was, moet hij 600 euro betalen.

Meest gelezen