Deze zomer start verhoging brug aan Kempische Steenweg in Hasselt: werken zullen mogelijk meer dan een jaar duren

Volgend jaar wordt ook de brug aan de Kempische Steenweg in Hasselt verhoogd. Die verhoging is nodig zodat in de toekomst grotere schepen met meer containers over het Albertkanaal kunnen varen. 

De brug over het Albertkanaal aan de Kempische Steenweg in Hasselt bestaat eigenlijk uit twee bruggen die naast elkaar liggen. Die worden binnenkort elk enkele meters omhoog gekrikt om grotere schepen toe te laten op het Albertkanaal. 

Omdat het verkeer uit beide inrichtingen tijdens de werken over één brug moet, zullen de werken voor heel wat hinder zorgen. De meest ingrijpende werken zijn daarom in de zomer gepland. Ook de wegen in de buurt van de brug zullen op termijn moeten worden aangepast omdat de brug uiteindelijk hoger komt te liggen. Mogelijk gaan alle werken samen daardoor uiteindelijk meer dan een jaar duren. 

Meest gelezen