COPYRIGHT KRIS VANDEVORST

In Mechelse bibliotheek kan je mensen ontlenen in plaats van boeken

In de Mechelse stadsbibliotheek kan je binnenkort mensen ontlenen in plaats van boeken. Het zijn mensen met een bijzonder levensverhaal, die je bij je thuis kan uitnodigen om er mee in gesprek te gaan. Het idee komt overwaaien uit Denemarken. 

De Mechelse stadsbibliotheek, het Predikheren komt met een opmerkelijk initiatief op de proppen. Binnenkort kan je er in plaats van boeken ook mensen ontlenen.

“De Levende Bibliotheek bestaat uit mensen van vlees en bloed die op een bepaald moment in hun leven iets bijzonders hebben meegemaakt, door een moeilijke periode zijn gegaan of iets uitzonderlijks hebben gepresteerd, en die hun levenslessen en -ervaring willen delen. 
In tijden van toenemende polarisering lijkt het ons belangrijk dat we Mechelaars blijven samenbrengen en elkaar laten ontmoeten. Door het delen van ervaringen ontstaat er ook meer begrip voor elkaar”, zegt gemeenteraadslid Rina Rabau (VLD-Groen-M+).

Door het delen van ervaringen ontstaat er meer begrip voor elkaar

Mechels gemeenteraadslid Rina Rabau (VLD-Groen-M+)

Je kan die mensen dan bij je thuis uitnodigen om hun verhaal te laten vertellen en er mee in gesprek gaan. Mechels cultuurschepen Bjorn Siffer vertelt hoe het in zijn werk gaat. "Net zoals je een catalogus met boeken hebt per onderwerp, zal er ook een catalogus zijn met mensen in. Die mensen hebben binnen een bepaald domein een bijzonder verhaal te vertellen. Die mensen kan je dan ontlenen", zegt Mechels cultuurschepen Bjorn Siffer (VLD-Groen-M+).

Als je graag zelf een bijzonder levensverhaal wil vertellen, en dus een levend boek wil worden, dan kan je contact opnemen met de stadsbibliotheek. Zij selecteren de verhalen die kunnen deelnemen aan het project.

Meest gelezen