© Google Maps

Lommel wil vakantiepark Blauwe Meer laten ontruimen: “We bereiden de nodige juridische stappen voor”

De stad Lommel bereidt een juridische procedure voor tegen de Nederlandse Groep Oostappen, uitbater van vakantiepark Blauwe Meer in Lommel. Er zijn daar al lange tijd problemen en volgens het stadsbestuur zijn er ook onwettige zaken gebeurd.

Volgens schepen van Toerisme Karel Wieërs (N-VA) is er niet altijd gebouwd zoals het hoort: “Men bouwt een zwembad, maar dat is niet gebouwd volgens de stedenbouwkundige verplichtingen. Ja, dan ben je in de fout. Heb je daar woningen geplaatst die niet aan de wettige woonkwaliteit voldoen? Dan ben je in de fout.” 

Nog volgens de schepen zijn er ook problemen met betalingen en met de woonkwaliteit. Ook mensen die er voor een jaar een vakantiehuisje of mobilhome huren, klagen bij de stad.

Het terrein is onze eigendom en alles wat erop staat zal onze eigendom zijn

Schepen Karel Wieërs

Daarbovenop komt ook dat de groep de erfpachtovereenkomst niet heeft verlengd. De stad Lommel heeft dat vastgesteld en heeft dat laten weten aan de groep. Die had zes maanden de tijd gekregen om het domein te verlaten en die termijn loopt eind deze maand af.  Daarom bereidt de stad nu een juridische procedure voor. Schepen Karel Wieërs: “Het terrein is onze eigendom en alles wat erop staat zal onze eigendom zijn. Indien zij niet vrijwillig het terrein verlaten dan zijn we verplicht juridische stappen te ondernemen en we zijn aan het voorbereiden om een vonnis te bekomen dat ons het recht geeft om eventueel gedwongen het terrein te ontruimen."

Lommel wil met een andere beheerder in zee gaan. Maar de stad wil zeker rekening houden met de mensen die er nu verblijven.

We hebben de groep Oostappen om een reactie gevraagd, maar hebben geen antwoord gekregen. De Nederlandse krant De Gelderlander kreeg deze korte reactie van eigenaar Peter Gillis: "Mijn huisadvocaat zit op die zaak. Ik laat het verder over aan de juristen." 

 

Meest gelezen