Nieuw bedrijvenpark in Maaseik: voormalig textielbedrijf Mefil maakt plaats voor 22 bedrijfsunits

Op industrieterrein Jagersborg in Maaseik komt er een nieuw bedrijvenpark. Dat zal Graverslo heten en wordt ontwikkeld waar vroeger textielbedrijf Mefil stond. De uitwendige structuur van dat gebouw wordt bewaard maar binnenin komen er 22 units van verschillende grootte.  

"Het unieke aan het nieuwe bedrijfsterrein in Maaseik is eigenlijk dat het gaat om een 'bedrijfsverzamelgebouw' waarvoor we een oud textielbedrijf gebruiken",vertelt Roel De Rijck van Breugelmans Invest, de initiatiefnemer van het project. "De uitwendige structuur van dat textielbedrijf behouden we maar binnenin komen er een twintigtal units met verschillende oppervlakten. Door het ruimtelijk uitvoeringsplan kunnen we ook kleinere oppervlakten ter beschikking stellen en dat is zeker interessant voor startende ondernemingen."

(lees verder onder de foto)

"Als het bedrijvenpark een succes wordt, kan er in een tweede fase nog bedrijfsruimte bijkomen", gaat De Rijck verder. "Momenteel zijn de afbraakwerken in de fabriek volop bezig. Het nieuwe bedrijfsterrein moet in de zomer van volgend jaar klaar zijn en zal "Gremelslo" heten", besluit De Rijck. 

 

Meest gelezen