Radio 2

Nieuw stadsbestuur van Eeklo heeft eed afgelegd

De gemeenteraad van Eeklo heeft gisteravond de eed afgelegd. Na coalitieproblemen moest burgemeester Luc Vandevelde (SMS) op zoek naar een nieuw stadsbestuur. Het bestuur onderging een hele kleurenwissel: Groen en Open VLD ruimden plaats voor CD&V en N-VA. De partij van de burgemeester, SMS, houdt de sjerp.

De gemeenteraad en het stadsbestuur van Eeklo, met opnieuw Luc Vandevelde (SMS) als burgemeester, hebben officieel de eed afgelegd. Het nieuwe bestuur in Eeklo is er gekomen omdat Groen in augustus uit de coalitie was gestapt, nadat een schepen van Groen was overgestapt naar Vooruit. De partij SMS, dat staat voor Stad Met Stijl, gaat dit keer in zee met oranje-geel in plaats van groen-blauw. 

We hebben even stilgestaan. Nu moeten we de draad weer oppikken en vooruitkijken
Burgemeester van Eeklo Luc Van De Velde (SMS)

Burgemeester Luc Van De Velde heeft veel geloof in de nieuwe coalitie. "Het is een team dat enthousiast vooruitkijkt", vindt hij. En dat vooruitkijken is ook nodig. "We zijn een paar weken verloren, we hebben even stilgestaan. Dus er is veel werk aan de winkel. We moeten de draad weer oppikken en we hebben geen tijd te verliezen."

Ook Koen Loete van CD&V zit in het nieuwe bestuur. Loete was van 2007 tot 2018 burgemeester en kwam na verkiezingen van 2018 in de oppositie terecht. Maar nu zit hij dus weer in de meerderheid, als schepen. "En dat voelt goed", reageerde Loete.

Meest gelezen