Radio 2

Omgevallen boom beschadigt graven in Zuidschote

Het slechte weer van dit weekend richtte hier en daar schade aan. Ook in Zuidschote, bij Ieper, was dat het geval. Daar waaide op de begraafplaats een boom om en beschadigde daarbij een aantal graven. Maandagavond lag de omgewaaide boom er nog steeds. 

“Zolang de stad de boom niet wegdoet, kan ik zelf moeilijk tot bij het graf om de brokstukken op te kuisen”, vertelt Hugo Mabesoone. Het familiegraf waarin zijn vader Gerard, moeder Maria en broer Gery begraven liggen, liep schade op. “Dat je ouders dat nog op hun hoofd moeten krijgen”, grapte zijn echtgenote Monique Veramme. “Ik dacht dat ze hier rustig zouden liggen”, reageerde Hugo gevat.

Radio 2

Andere bomen nog gezond?

“We zullen de zaken bespreken met de verzekering, zodat de nabestaanden hier niet het slachtoffer van worden. We zullen nagaan over welke graven en concessies het gaat, zodat we contact kunnen opnemen met de concessiehouders”, reageert schepen Ives Goudeseune (Vooruit). “We zullen de gezondheidstoestand van de bomen nagaan en indien nodig zorgen voor vervanging. Eventueel door een andere soort.”

Radio 2

Het slechte weer veroorzaakte ook schade in een andere Ieperse deelgemeente. In Zillebeke waaide een boom vanop het openbaar domein om, op de speelplaats van school "De Klaproos". Daar bleef de schade wel beperkt.

Meest gelezen